Skip to content

Nieuws

Werken bij Icologiq: Leonie Sijtsma (Software Engineer)

24-03-2021

Het is een hele uitdaging om tijdens de coronacrisis aan een nieuwe baan te beginnen, zeker als je ook nog eens de jongste in het team bent én één van de weinige vrouwen. Toch heeft Leonie Sijtsma haar draai snel gevonden tijdens haar eerste drie maanden bij Icologiq, mede dankzij haar behulpzame en betrokken collega’s. “Na twee maanden kon ik al veel zelfstandig oplossen, daar doe je het voor als Software Engineer.”

Hoi Leonie, hoe ben je bij Icologiq terechtgekomen?

“Ik heb altijd in Enschede gestudeerd en na de afronding van mijn master in Schotland, wilde ik graag weer terug naar Enschede om hier aan het werk te gaan. Wat ik interessant vond aan de functie bij Icologiq, was het feit dat ze een sterk product hadden dat ze duidelijk naar voren brachten. Bij veel andere softwarebedrijven is men met veel dingen tegelijk bezig, waardoor het niet altijd direct duidelijk is wat ze doen. Bij Icologiq zag ik vanaf het begin een sterke focus op het product. Mijn studie was erg gericht op het maken van mobiele applicaties en daarom klonk dit als een leuke uitdaging. Het leek me cool om mee te helpen met de overstap naar Elements Mobile.”

Hoe heb je je tijd bij Icologiq tot nu toe ervaren?

“Het is vreemd om tijdens de coronacrisis te beginnen met een nieuwe baan. Ik vond het fijn dat ik in het begin nog op kantoor kon werken. Ik werkte in principe alleen, maar veel mensen kwamen in de pauze naar me toe om samen een rondje te lopen, waardoor ik iedereen wel een keer gezien heb. Thuiswerken is niet het leukste van de wereld, ik heb liever collega’s om me heen, maar gelukkig is deze functie prima vanuit huis uit te voeren. We proberen het allemaal zo leuk mogelijk te maken door ook via Teams en de chat berichten naar elkaar te sturen met gekke gifjes erbij, om toch dat gevoel van small talk bij het koffiezetapparaat erin te houden. Soms is het wel wat stil, maar dat is ook wel goed voor de concentratie.”

Wat vind je het leukst aan het werken bij Icologiq?

“Ik vind het heel fijn om in een klein team te werken, waardoor ik iedereen in het bedrijf ken en zij mij ook. Het is superfijn dat ik iedereen vragen kan stellen en dat ik mijn collega’s altijd via Zoom of Teams kan opbellen. Daardoor heb ik niet het gevoel dat ik het als junior zelf maar moet uitzoeken.”

Wat is de grootste uitdaging aan je functie?

“Ik vond het een uitdaging om wegwijs te worden in het product. Omdat Elements best groot is, is het soms moeilijk om je persoonlijke touch eraan te geven, vooral als je net begint. Elements is over veel jaren gebouwd en als je erin stapt, lijkt het in eerste instantie heel veel. Gelukkig hebben mijn collega’s mij er in stukjes doorheen geholpen, zodat het niet te overweldigend was. Tot eind december heb ik me voornamelijk bezig gehouden met Elements en nu stap ik iets meer over naar Universe om te kijken hoe dit werkt en hoe dit me bevalt.”

Wat heb je geleerd tot nu toe?

“De eerste dag dat ik binnenkwam, kwam er best veel op me af. Ik vroeg me af hoe ik dit ooit ging begrijpen. Vanaf eind december kon ik al veel zelfstandig oplossen, dat vond ik wel heel cool. Zodra het eenmaal klikt, snap je alles. Daar doe je het voor als Software Engineer.”

Hoe is het om als young professional te werken in een team met verschillende leeftijden?

“Ik ben niet alleen de jongste in het team, maar ook één van de weinige vrouwen. Ik ben het sowieso gewend dat je als vrouw in dit soort werkvelden vaak niet samenwerkt met veel andere vrouwen, maar ik denk dat het ook een beetje aan je collega’s ligt: waar praten ze over, in hoeverre betrekken ze je in de dingen die ze doen? Ik snap niet altijd alles, maar tot nu toe gaat de samenwerking erg goed. Ook tijdens de daily’s vragen mijn collega’s vaak waar ik mee bezig ben en vertellen ze wat ze zelf aan het doen zijn. Het leuke is dat sommigen met iets totaal anders bezig zijn dan ik. Gelukkig ben ik opgegroeid met twee broers, dus ik weet wel wat van Formule 1. Daardoor kan ik best makkelijk meepraten bij het denkbeeldige koffiezetapparaat.”

Wat zou je graag nog willen leren of doen bij Icologiq?

“Ik vind het superleuk om nu met Universe aan de slag te gaan, dit sluit ook goed aan op mijn opleiding Mobile Web Development. Ik vind het heel leuk om het programmeren te combineren met de kennis die ik heb van webdesign en UX/UI. Het is fijn dat er in het team ruimte is voor mij om me hiermee bezig te houden.”

Over Icologiq Elements

Over Icologiq Elements

We adviseren en ondersteunen organisaties bij de overstap van hun traditionele naar digitale kwaliteitssystemen (eQMS). Daarmee kunnen onze klanten vaak wereldwijd effectiever en efficiënter werken, hun kosten verlagen en op ieder moment aantonen dat zij voldoen aan wet- en regelgeving.

Icologiq werd in 2019 door de KvK verkozen als #26 van de Top-100 meest innovatieve bedrijven van Nederland. Projecten die wij uitvoeren zorgen voor structurele en duurzame organisatorische verbeteringen en digital excellence. Wij maken gebruik van moderne werk- en communicatiemethoden om doelgericht samen te werken met onze opdrachtgers die aan hoge eisen moeten voldoen en aan strenge regelgeving moeten voldoen. Er liggen zware  sancties op de loer waardoor onze opdrachtgevers een strikt regiem van verbetermanagement en operational excellence toepassen.

Meer weten?
Wil je meer weten over de uitgekiende functionaliteit van Icologiq Elements? Bezoek dan onze producten pagina op deze website.

Formulier