Skip to content

Nieuws

Werken bij Icologiq: Ester Elferink (Business Consultant)

3-05-2021

In 1994 was Ester de eerste werknemer die bij Icologiq, toen nog Quality Online, werd aangenomen. Na 10 jaar bij Icologiq en 15 jaar werkervaring opdoen in andere gebieden, is ze nu weer terug in het team als Business Consultant. “Ik merk echt dat we allemaal trots zijn op het product dat we samen maken.”

Hoi Ester, wat heeft jou na 15 jaar doen besluiten om terug te komen bij Icologiq?

“In de 15 jaar dat ik weg ben geweest, heb ik ervaring opgedaan in verschillende vakgebieden rondom kwaliteitszorg, zoals wegenbouw, infrastructuur en de milieuwereld. Zo kwam ik erachter dat kwaliteitszorg bij veel werknemers in bedrijven wordt ervaren als een belangrijk punt, maar dat het vaak niet de hoogste prioriteit heeft in hun dagelijkse werk. Wat mij aanspreekt aan Icologiq, is de mensgerichte aanpak: in plaats van een focus op het product zelf, wordt er gekeken naar de waarde die het product toevoegt voor medewerkers. Er wordt echt gekeken naar wat mensen nodig hebben. Ik krijg er energie van om onze klanten te helpen aan hun wensen te voldoen, zodat zij eenvoudig en laagdrempelig kunnen werken aan kwaliteitsgerelateerde zaken.”

Wat is er veranderd bij Icologiq vergeleken met 15 jaar geleden?

“Toen ik bij Icologiq begon, bestond het documentmanagementsysteem nog niet. Ik hield me vooral bezig met maatwerkprojecten: als een klant om verbeteringen vroeg ten aanzien van een bepaald bedrijfsproces, ontwikkelden wij daar een applicatie voor. Op een bepaald moment kregen we steeds meer vragen op het gebied van kwaliteitszorg, documentbeheer en audits, toen kwam het idee van Peer Reinhard, de CEO van Icologiq, om al deze modules in een pakket te verwerken en zijn we steeds meer de standaard gaan ontdekken. Nu ik terug ben, is met name de manier van werken veranderd, omdat het team groter is geworden. We hebben nu elke dag overleg met elkaar – vroeger overlegden we ook veel, maar in een kleiner bedrijf was het makkelijker om te weten waar iedereen mee bezig was. Zeker nu we in verband met corona thuiszitten, is het prettig om regelmatig contact te hebben, vooral als nieuwe medewerker. Zelf kende ik het bedrijf gelukkig al een beetje en ook na mijn vertrek ben ik het bedrijf ook nog altijd op afstand blijven volgen.”

Hoe ziet een werkdag eruit voor jou?

“Een dag begint met de daily’s, waarbij we met elkaar kijken welke taken die dag prioriteit hebben. Ook wisselen we informatie met elkaar uit om zaken duidelijker te krijgen, en kijken we wat we voor onze collega’s kunnen oppakken als iemand heel druk is. Door de dag heen staat het contact met klanten centraal. Dit is per dag verschillend: gisteren hield ik bijvoorbeeld een demo voor een potentiële nieuwe klant, maar morgen kan er weer een bestaande klant zijn die een nieuwe module wil aanschaffen of een training wil ontvangen.”

Wat vind je leuk aan het werken bij Icologiq?

“Het leuke aan het werken bij Icologiq is dat je goed op de hoogte bent van waar je collega’s mee bezig zijn. Daarnaast vind ik het fijn om samen serieus te werken aan een mooi product, waar we allemaal enthousiast over zijn. Ik merk echt dat we trots zijn op Icologiq Elements, het product dat we maken. Ik word er blij van om mensen te kunnen helpen: met Icologiq ondersteunen we onze klanten en zorgen we voor tijdswinst bij de verschillende afdelingen. Door het systeem van Icologiq kunnen werknemers bij problemen direct acties uitvoeren en vastleggen, zodat er geen dingen vergeten worden. Een ander groot voordeel van het systeem vind ik dat klanten de verschillende documenten kunnen afschermen en openstellen door middel van leesrechten, zodat bijvoorbeeld niet de hele organisatie de klachtenlijst ziet. Bovendien hebben mensen alle voor hun afdeling relevante documenten bij elkaar.”

Je bent 15 jaar met kwaliteit bezig geweest. Wat zijn de voordelen van het werken met een digitaal systeem?

“Een groot voordeel van het werken met een digitaal systeem als Icologiq Elements, is dat het je als kwaliteitsmanager veel werk uit handen neemt. Daardoor ben je minder tijd kwijt aan administratieve en steeds terugkerende taken en kun je je echt bezig houden met de dingen die er toe doen. Bovendien draagt het bij aan inzicht: Elements is een goed hulpmiddel bij het vergroten van draagvlak bij medewerkers en management. Als je wilt dat een onderwerp gaat leven bij de organisatie, moet het op een duidelijke manier worden overgebracht, zodat medewerkers er het voordeel van gaan inzien. Het vergroot de betrokkenheid en de motivatie van medewerkers als ze direct zien hoe hun werk waarde toevoegt. Als je geen digitaal systeem hebt, mis je het misschien niet, maar zodra je het hebt gaat er een wereld voor je open.”

Waar hoop je in de toekomst nog aan te kunnen werken bij Icologiq?

“Het huidige systeem van Icologiq maakt het werk voor de klanten al een stuk eenvoudiger, ik hoop dat we dit verder kunnen doorzetten door nog meer te doen met Mobile. Ik denk dat mobiel werken de toekomst is. Als werknemers bijvoorbeeld via een app hun afwijking of melding kunnen indienen, wordt het gebruik nog laagdrempeliger.”

Over Icologiq Elements

Over Icologiq Elements

We adviseren en ondersteunen organisaties bij de overstap van hun traditionele naar digitale kwaliteitssystemen (eQMS). Daarmee kunnen onze klanten vaak wereldwijd effectiever en efficiënter werken, hun kosten verlagen en op ieder moment aantonen dat zij voldoen aan wet- en regelgeving.

Icologiq werd in 2019 door de KvK verkozen als #26 van de Top-100 meest innovatieve bedrijven van Nederland. Projecten die wij uitvoeren zorgen voor structurele en duurzame organisatorische verbeteringen en digital excellence. Wij maken gebruik van moderne werk- en communicatiemethoden om doelgericht samen te werken met onze opdrachtgers die aan hoge eisen moeten voldoen en aan strenge regelgeving moeten voldoen. Er liggen zware  sancties op de loer waardoor onze opdrachtgevers een strikt regiem van verbetermanagement en operational excellence toepassen.

Meer weten?
Wil je meer weten over de uitgekiende functionaliteit van Icologiq Elements? Bezoek dan onze producten pagina op deze website.

Formulier