Skip to content

Nieuws

Streaming Video’s: de toekomst van adequaat Competency Management

04-11-2020

Als een bedrijf nieuwe medewerkers in dienst neemt, is het belangrijk dat zij voldoende getraind worden en toegang hebben tot de benodigde informatie, om te kunnen leren én om hun werkzaamheden zorgvuldig en foutloos uit te kunnen voeren. Erik Postma, Global Head of Quality Management & Environment bij het internationale zaadveredelingsbedrijf HM.Clause, vertelt over het belang van adequaat Competence Management en de rol die video’s hierbij kunnen spelen.

“Nieuwe medewerkers die bij een bedrijf aan de slag gaan krijgen te horen wát ze moeten doen, maar vaak ontbreekt het aan uitleg hóe ze het moeten doen,” zegt Erik. “De informatie die nodig is om het werk uit te voeren, is vaak niet voldoende gedefiniëerd in een bedrijf. Als manager zou je je bij elke nieuwe functie moeten afvragen: wat is het minimum dat iemand moet weten en kunnen? Hoe zorg ik dat medewerkers de complexiteit van een functie kennen en beheersen?”

Een gevolg van het gebrek aan duidelijke werkinstructies, is dat medewerkers zelf het wiel moeten uitvinden. “Vroeger kon ik bijvoorbeeld totaal niet overweg met Excel,” vertelt hij. “Ik heb heel veel tijd geïnvesteerd om erachter te komen hoe ik informatie naar kennis kon omzetten in het systeem. Uiteindelijk had ik door hoe het programma werkte, maar of dat de meest efficiënte mogelijkheid is? De meest simpele en effectieve manier om iets te leren, is door eerst te zien hoe iemand anders het doet. Omdat dat niet altijd overal kan vanwege tijdsgebrek, zijn video’s de oplossing. Zo maak je de informatie namelijk toegankelijk voor iedereen. Mijn filosofie is dat het streamen van video’s het kwaliteitsmanagementsysteem naar een hoger niveau kan tillen.”

Video Streaming als onderdeel van kwaliteitsmanagement

“Performance evaluation heeft te maken met leiderschap,” vervolgt Erik. “Niet alle managers realiseren zich dat het niet aan de medewerkers ligt of zij iets snappen. Dat ligt aan de training die vanuit het management is aangeboden. Daarvoor is het belangrijk om vanuit het topmanagement te begrijpen wat er speelt op de werkvloer. Bij alles wat je doet, moet je je afvragen: helpt deze informatie mijn medewerkers om hun taken beter uit te voeren? Pas als je dat doorhebt, kan je bedrijf verbeteren.”

Het Icologiq Elements platform is in de laatste versie uitgebreid met de functie Streaming Video’s. Wat maakt deze functie nu zo belangrijk? Dat zit ‘m in de techniek die toegepast wordt binnen Elements. Kort samengevat heeft deze techniek betrekking op de directe beschikbaarheid, waar op aarde je je ook bevindt. Ben je aan het werk, bijvoorbeeld op 150 meter hoog in een windmolen, dan wil je niet minutenlang wachten totdat die ene instructievideo beschikbaar is en vervolgens nog eens eindeloos wachten op het juiste fragment. Met de streaming video app van Icologiq regel je het net zo snel als het ophalen van een document. Doordat je beschikt over een video, kun je zonder vertraging doorspoelen naar het juiste fragment.

Over Icologiq Elements

Over Icologiq Elements

We adviseren en ondersteunen organisaties bij de overstap van hun traditionele naar digitale kwaliteitssystemen (eQMS). Daarmee kunnen onze klanten vaak wereldwijd effectiever en efficiënter werken, hun kosten verlagen en op ieder moment aantonen dat zij voldoen aan wet- en regelgeving.

Icologiq werd in 2019 door de KvK verkozen als #26 van de Top-100 meest innovatieve bedrijven van Nederland. Projecten die wij uitvoeren zorgen voor structurele en duurzame organisatorische verbeteringen en digital excellence. Wij maken gebruik van moderne werk- en communicatiemethoden om doelgericht samen te werken met onze opdrachtgers die aan hoge eisen moeten voldoen en aan strenge regelgeving moeten voldoen. Er liggen zware  sancties op de loer waardoor onze opdrachtgevers een strikt regiem van verbetermanagement en operational excellence toepassen.

Meer weten?
Wil je meer weten over de uitgekiende functionaliteit van Icologiq Elements? Bezoek dan onze producten pagina op deze website.

Formulier