Contact opnemen Demo aanvragen Informatiepakket aanvragen Aanmelden voor de nieuwsbrief

VTTI

Maakt veiligheid en duurzaamheid transparant

 VTTI, met als thuisbasis de Rotterdamse haven, is gespecialiseerd in de opslag en het transport van olie. De organisatie beschikt daartoe over elf terminals in alle delen van de wereld en runt daarnaast nog enkele nieuwbouwprojecten. Met Icologiq Elements garandeert VTTI dat alle terminals en projecten op dezelfde manier werken en worden alle onderliggende processen transparant gemaakt.

 VTTI gebruikt de software voor vier compliancygerichte gebieden:

Lees meer
  • Alle zogenaamde controlled procedures – dat zijn procedures waarop de organisatie met regelmaat wordt geaudit – zijn geautomatiseerd met Icologiq Elements Document Management
  • Incident Reporting wordt gebruikt voor het bijhouden van statistieken over incidenten op terminals. Incidenten zijn bijvoorbeeld geconstateerde fouten of omissies tijdens Safety Observation Rounds.
  • In de module Management of Change houdt VTTI alle belangrijke veranderingen bij. Dat kan nieuwe of aangepaste apparatuur zijn, maar ook wijzigingen in het managen van de organisatie.
  • Met Compliance Management verzekert VTTI zich ervan dat ze tijdig rapporteren over alle zaken waar autoriteiten informatie over willen hebben, bijvoorbeeld emissierapporten. Dit is belangrijk in verband met de continuïteit van de Permit to Operate.

ICT-directeur René Gijsbers zegt: “Icologiq Universe voorziet ons van een systeem waarmee we altijd dezelfde stappen doorlopen op het gebied van veiligheid en duurzaamheid, maar binnen die stappen hebben medewerkers de flexibiliteit om hun werk aan te passen aan de specifieke situatie. We hebben tijdens ons selectietraject in 2010 ook andere pakketten bekeken, maar die vormden een veel strakker keurslijf. Icologiq Universe geeft ons de mogelijkheid om wereldwijd te rapporteren over alle belangrijke aspecten met betrekking tot veiligheid en duurzaamheid, zonder medewerkers alle vrijheid te ontnemen. Ze hebben zelf immers een heel goed beeld bij wat er nodig is om veilig en duurzaam te opereren.”


Download
VTTI
Lees hier de volledige business case


Lees meer over onze oplossingen

Compliance Management
Inzicht in de effectiviteit van compliance maatregelen, en rapportagemogelijkheden op alle niveaus.
Lees meer
Management of Change
Changes zorgvuldiger behandelen en resultaten vastleggen voor toekomstige evaluatie.
Lees meer
Onze aanpak
Lees meer over onze werkwijze.
Lees meer