Skip to content

Intersnack

Leverancier van gezonde snacks realiseert innovatie, flexibiliteit en duurzaamheid met Icologiq Elements

Intersnack Nederland, onderdeel van de internationale Intersnack Group, beschikt over een ruim assortiment aan hartige snacks, knapperige popcorn, voedzame noten en smeuïge pindakaas. Innovatie, flexibiliteit, duurzaamheid en klantgerichtheid zijn de speerpunten van het bedrijf. Dankzij het all-in-one softwareplatform Icologiq Elements kan het bedrijf op al deze punten met de tijd meegaan.
Intersnack is al een aantal jaren aan Icologiq verbonden. “Vóórdat we kennismaakten met Icologiq Elements, deden we alles nog op papier,” vertelt Sander van Drimmelen, QA Services & Regulatory Affairs Manager bij Internsnack. “We hebben voor Elements gekozen omdat het op veel punten een upgrade was van het bestaande ‘systeem’, met name qua snelheid en gebruiksgemak. We besparen heel veel tijd doordat we geen papieren handboeken meer hoeven te raadplegen om documenten te vinden. Vanaf het begin hebben we het systeem zelf opgebouwd en ingericht, waarbij we de afgelopen vijf tot zes jaar grote stappen hebben gemaakt.” Het bedrijf maakt momenteel gebruik van de modules Document Management, Analytics, Audit Management, Organisation Management en Risk Management – vijf van het in totaal uit negen modules bestaande softwarepakket. Sander vertelt dat Elements het bedrijf meerdere voordelen oplevert. “Het grootste voordeel is voor mij de gecontroleerde workflow structuur achter het systeem: er is sprake van een vaste structuur voor personen, rollen en rechten. Bovendien heb je de mogelijkheid binnen gezette tijden een periodieke review uit te voeren. Zo blijven we compliant aan de verschillende eisen die aan ons worden gesteld, met name certificeringeisen vanuit externe bronnen. Door actueel te blijven, lopen we minder risico op foutieve handelingen en de daaruit volgende non-conformiteiten. Daarnaast ben je zelf de regisseur: het systeem is beschikbaar voor iedereen in de organisatie, maar tegelijkertijd kun je het ook zo inrichten dat bepaalde onderdelen zijn afgeschermd voor gebruikers. Dat geeft vrijheid.”

De voordelen

Het Elements platform, een all-in-one softwareplatform dat alle noodzakelijke technische, functionele en operationele processen op het gebied van kwaliteit en veiligheid in één oplossing bundelt, bestaat uit standaard workflows, maar gebruikers kunnen deze ook zelf configureren. “Niet alle eisen vanuit externe bronnen vallen binnen de functies van het standaardpakket,” legt Sander uit. “In zo’n geval wordt het maatwerk om het om te zetten naar de default, zodat je tóch mee kunt profiteren. Dat is mooi.”
Ook is hij blij met de rapportagefunctie, die de organisatie voorziet van een snel en duidelijk inzicht over waar zij staat. “Je kunt alles meten: de opvolging van audits, het gebruik van het systeem. Als je kijkt naar functionaliteit is er heel veel mogelijk: optimalisatie is de volgende stap. Hierbij is een goede inrichting belangrijk, daar hebben wij zelf ook een aandeel in. Een goede samenwerking is essentieel. Wij hebben intensief samengewerkt met een Consultant van Icologiq om het één en ander op te zetten. Het is prettig dat we samen naar een doel toe werken.”

Toekomstvisie

Zeker in periodes van transitie is het belangrijk om veranderingen op een overzichtelijke manier vast te leggen. “Wij werken binnen Intersnack aan een cultuurverandering,” vertelt Sander. “Daarbij past een duidelijke lijn en structuur die op deze verandering aan moet sluiten. De laatste tijd hebben we nog meer stappen gezet binnen onze organisatie. We hebben een transitie doorgemaakt, en ook deze transitie willen we aan ons systeem koppelen.”

 

Het bedrijf is ook al druk bezig met het maken van plannen voor de toekomst. “In de toekomst willen we paperless worden en de overstap maken naar digital. Dit komt heel mooi samen in het systeem: het is de volledige integratie met het bestaande systeem en het systeem dat bij onze nieuwe cultuur hoort.” 

Over Intersnack

Van hartige snacks en knapperige popcorn tot voedzame noten en smeuïge pindakaas. Intersnack Nederland heeft dit alles in haar ruime assortiment. Het bedrijf produceert, verpakt en verkoopt deze producten onder merknamen als Chio en POM-BÄR maar ook onder private labels voor retailers. Daarnaast levert Intersnack aan de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf maakt deel uit van de internationale Intersnack Group met vestigingen in heel Europa. In Nederland is Intersnack vinden in Doetinchem, Lelystad en Hardinxveld-Giessendam. Innovatie, flexibiliteit, duurzaamheid en klantgerichtheid zijn sterke punten. Dankzij internationale ervaring, uitgebreide knowhow en enthousiaste professionals biedt Intersnack haar klanten optimale kwaliteit.

Contact

Neem contact op met ons team voor vragen over onze software.

Formulier