Skip to content

Inari

Innovatieve Seed Breeder geeft prioriteit aan Quality Management met Icologiq Elements.

Inari is één van de meest innovatieve zaadbedrijven ter wereld. Het bedrijf gebruikt genomische en computationele tools om de opbrengst en duurzaamheid van zaden, waaronder maïs en sojabonen, te optimaliseren. Haar doel hierbij is de economische en ecologische aspecten van een geconsolideerde markt in productielandbouw te verbeteren.

Inari kwam in contact met Icologiq via een medewerker die eerder voor een klant van Icologiq in deze branche werkte. Icologiq kon hen al in een vroeg stadium wijzen op de behoefte aan een goed functionerend documentmanagementsysteem voor de hele organisatie – een onderwerp dat extra urgent bleek te zijn tijdens de uitbraak van het Coronavirus. Tijdens deze crisis had het bedrijf haar activiteiten snel uitgebreid. Bovendien werden de regels voor het verkrijgen van producten door de douane aangescherpt als gevolg van het Coronavirus, wat het een stuk moeilijker maakte om de zaden te verzenden van b.v. Zuid-Afrika tot Noord-Amerika.

Om op al deze punten onnodige kosten te vermijden, introduceerde Icologiq haar Icologiq Elements Platform aan Inari Seeds. Icologiq Elements is een all-in-one softwareplatform dat alle noodzakelijke technische, functionele en operationele processen op het gebied van kwaliteit en veiligheid bundelt in één oplossing.

De implementatie

Een consultant van Icologiq begeleidde Inari online door het gehele implementatieproces. Ze hielp Inari het systeem te ontwerpen volgens een toekomstgerichte structuur, zodat documenten altijd snel en in de juiste context konden worden opgehaald. “Onze eerste trainingsweek vond plaats tijdens de quarantaine, maar ik denk dat dit positief was, omdat het gebruikers meer tijd gaf om met de software te leren werken,” zegt Emily Flynn, verantwoordelijk voor Seed Resources en QMS, over de implementatie van het platform. “Het lijkt erop dat we nu meer vooruitgang boeken dan normaal.”

“We hebben de training opgedeeld in sessies, aan de hand van de belangrijkste kenmerken van het product,” legt ze uit. “De eerste training ging over het laden van documenten, de tweede over wijzigingsverzoeken. Aan het einde van elke twee uur durende sessie hebben we tijd gereserveerd voor vragen en feedback, maar tot nu toe is niemand met vragen of opmerkingen naar ons toe gekomen – een goed teken.”

Toekomstblik

Inari heeft tot nu toe een positieve ervaring met Icologiq Elements. “De interne feedback is ook erg positief,” zegt Emily. “Elke keer dat we denken dat een bepaalde functie nuttig zou zijn, blijkt dat het systeem deze functie al heeft. De individuele gebruikers zijn verantwoordelijk voor het laden van documenten en ze lijken hier plezier in te hebben. Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten sturen ze elkaar hun opnames en dagen ze elkaar uit om binnen een week de meeste SOP’s te behalen.”

Toen de implementatie van het Document Management Systeem succesvol bleek, kwamen de andere modules van het Icologiq Elements-platform in zicht. Zoals het er nu naar uitziet, zal Inari in 2020 beginnen met de implementatie van de modules Audit Management en Training & Competence Management. Door voortdurend op de hoogte te blijven van hun kwaliteitsmanagementsysteem, geeft Inari de hoogste prioriteit aan kwaliteit en veiligheid – een onderwerp dat tegenwoordig belangrijker is dan ooit.

World Economic Forum Award

Inari werd door het World Economic Forum (WEF) uitgeroepen tot één van de 50 meest innovatieve bedrijven ter wereld. Het WEF, dat samenwerkt met de belangrijkste politieke, industriële en overige leiders van de samenleving om mondiale, regionale en industriële agenda’s vorm te geven, heeft Inari geselecteerd voor het begrijpen en oplossen van ingewikkelde problemen gerelateerd aan seed breeding, die agriculturen over de hele wereld beïnvloeden.

Inari is geselecteerd uit meer dan honderd kandidaten, door een commissie samengesteld uit academici, ondernemers, durfkapitalisten en bedrijfsleiders. Criteria voor deze prijs waren innovatie, potentiële impact en leiderschap.

“We zijn blij Inari dit jaar te verwelkomen in onze Innovative Class of Technology Pioneers,” zegt Fulvia Montresor, hoofd Technology Pioneers bij het World Economic Forum. “Inari en haar mede-Technology Pioneers zijn leiders in het gebruik van nieuwe technologieën om hun industrieën te transformeren. Wij zien groot potentieel voor deze bedrijven van de nieuwe generatie om oplossingen te vinden voor wereldwijde uitdagingen en de samenleving voor de komende jaren te verbeteren.”

Over Inari

Inari gebruikt genetische technologieën en data science om next-generation zaden te ontwikkelen, die minder natuurlijke hulpbronnen nodig hebben om ons voedsel te verbouwen, terwijl boeren meer keuze, prestaties en waarde krijgen. Inari werd opgericht door Flagship Pioneering in 2016 en heeft haar hoofdkantoor in Cambridge, Massachusetts, met extra vestigingen in West Lafayette, Ind. En Gent, België.

Contact

Neem contact op met ons team voor vragen over onze software.

Formulier