Nieuws

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de sector en rondom Icologiq Elements.

“De grootste tegenstander van procesdenken is de angst voor verandering”

Icologiq, een innovator op het gebied van het digitaliseren van bedrijfsprocessen, is al 25 jaar bezig om de bedrijfsvoering soepeler te laten verlopen en zo de winstgevendheid van bedrijven te vergroten. De visie van Icologiq heeft meer dan 20 jaar geleden vorm gekregen, toen Peer Reinhard en Cor van Weenum samenwerkten aan het digitale projectendossier bij VolkerWessels – waar Cor destijds directeur IT was. Cor vertelt hoe de ideeën over procesmanagement, die ze jaren geleden samen ontwikkeld hebben, hem op het spoor hebben gezet voor het succesvol digitaliseren van processen, en hoe hij deze kennis nog steeds dagelijks toepast.
Lees verder

BASF’s vegetable seeds business digitaliseert wereldwijde actiebewaking om hun Responsible Care Management Systeem continu te verbeteren

Responsible Care is een wereldwijd initiatief van bedrijven in de chemische industrie, met als doel te excelleren op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid. Het initiatief begon in 1984 in Canada en vandaag de dag wordt de Responsible Care Act toegepast bij bedrijven in meer dan 70 landen.
Lees verder

Jeroen Siemerink, Lead Developer bij Icologiq over werk en ouderschap

Het komt steeds vaker voor: stellen met kinderen waarvan beide ouders hun eigen carrière hebben en dus ook de zorg voor hun kinderen delen. Toch is het ook in 2021 nog lang niet altijd vanzelfsprekend op de werkvloer dat vaders parttime werken om meer tijd met hun kinderen door te brengen. Icologiq was wat dat betreft haar tijd vooruit: vrouwen én mannen in het Icologiq team hebben veelal één dag in de week vrij.
Lees verder