Nieuws

Inspirerende case studies over de ongekende mogelijkheden van Icologiq Elements. Hoe toonaangevende organisaties in hun sector dit platform toepassen om hun wereldwijde procesvoering te digitaliseren en te standaardiseren.

Jeroen Siemerink, Lead Developer bij Icologiq over werk en ouderschap

Het komt steeds vaker voor: stellen met kinderen waarvan beide ouders hun eigen carrière hebben en dus ook de zorg voor hun kinderen delen. Toch is het ook in 2021 nog lang niet altijd vanzelfsprekend op de werkvloer dat vaders parttime werken om meer tijd met hun kinderen door te brengen. Icologiq was wat dat betreft haar tijd vooruit: vrouwen én mannen in het Icologiq team hebben veelal één dag in de week vrij.
Lees verder

Risico Management: van noodzakelijk administratief werk naar het benutten van nieuwe kansen

Een gevaar of ongeval zit in een klein hoekje, juist bij bedrijven die opereren in sectoren waar kwaliteit en veiligheid een grote rol spelen. Risico’s in de bedrijfsvoering kunnen leiden tot gevaarlijke situaties, ernstige klachten en zware kostenposten in de vorm van schadeclaims, boetes en verliezen. Bovendien kunnen risicovolle situaties, bijvoorbeeld een onveilig product, leiden tot langdurige reputatieschade voor een bedrijf. Daarom is het van belang om risico’s binnen je bedrijf nauwkeurig in kaart te brengen en stappen te zetten om deze zoveel mogelijk te beperken. Wat is Risico Management precies en hoe krijg je als manager de controle over het risicobeleid binnen je organisatie?
Lees verder

De toekomst van Supply Chains: sneller, effectiever en flexibeler

Een paar maanden geleden schreven we al over de recentelijke verschuiving rondom de eisen met betrekking tot (internationale) samenwerking tussen bedrijven – in het bijzonder de toenemende mate waarin van bedrijven wordt geëist dat zij verantwoordelijkheid nemen over de activiteiten en het maatschappelijk verantwoord ondernemen van hun leveranciers. De groeiende roep om controle op de supply chain gaat echter om meer dan alleen maatschappelijke verantwoordelijkheid: recente technologische ontwikkelingen zorgen dat de eisen aan leveranciers in snel tempo verhoogd worden. Hoe kun je als bedrijf aan deze eisen blijven voldoen?
Lees verder