Skip to content

Nieuws

Jeroen Siemerink, Lead Developer bij Icologiq over werk en ouderschap 
“Ik vind het vanzelfsprekend dat de opvoeding een gedeelde inspanning is”

29-07-2021

Het komt steeds vaker voor: stellen met kinderen waarvan beide ouders hun eigen carrière hebben en dus ook de zorg voor hun kinderen delen. Toch is het ook in 2021 nog lang niet altijd vanzelfsprekend op de werkvloer dat vaders parttime werken om meer tijd met hun kinderen door te brengen. Icologiq was wat dat betreft haar tijd vooruit: vrouwen én mannen in het Icologiq team hebben veelal één dag in de week vrij. 

Lead Developer Jeroen Siemerink was een paar jaar geleden de eerste mannelijke werknemer in het team die de stap zette. Jeroen werkt sinds die tijd vier dagen in de week en is op woensdag vrij om bij zijn drie zonen, in de leeftijd tussen vier en acht, te zijn. Zijn vrouw, Research Technician bij de afdeling Developmental Bioengineering (DBE) van de Universiteit Twente, werkt drie dagen in de week. Op deze manier combineren ze hun werk met hun gezin.

Hoi Jeroen, waarom heb je de keuze gemaakt om parttime te werken?

“Ik heb hiervoor gekozen omdat ik ook graag bij mijn kinderen wil zijn. Ik vind het belangrijk dat ik deel kan uitmaken van hun opvoeding en dat ik ze zo kan zien opgroeien. Ik wil niet de man zijn uit de reclame die op zondag even thuiskomt om ‘het vlees te snijden’. Ik wil dat ze mij zien als hun vader en niet iemand die toevallig ook hier woont.”

Hoe combineer je het ouderschap met je baan?

“Mijn vrouw en ik hebben afgesproken om de verdeling te maken tussen onze baan en ons  ouderschap. We hebben gekeken op welke dagen het handig is als er een van ons thuis is en wat voor onze beide banen goed uitkomt. Ik heb niet het idee dat ik op mijn werk veel informatie mis op die ene dag in de week dat ik er niet ben, want de volgende dag word je weer bijgepraat over de stand van zaken. Normaal gesproken bij het koffiezetapparaat. Dat is nu met thuiswerken natuurlijk wel iets anders, maar nu tijdens onze daily’s. Omdat het bij Icologiq gebruikelijk is dat mensen parttime werken, weten we van elkaar wie op welke dagen vrij is. Bovendien weten mijn collega’s dat ze me altijd kunnen bereiken voor urgente zaken, ook op mijn vrije dag, bijvoorbeeld als er een situatie is die direct in behandeling moet worden genomen.”

Hoe is dat nu voor jou in coronatijd?

“Werken tijdens de lockdown, toen de kinderen niet naar school of de opvang konden, was zwaar. Mijn vrouw en ik moesten toen onze tijd verdelen tussen de kinderen en ons werk, waarbij de één overdag bij de kinderen was en ’s avonds de werktijd moeten inhalen. Nu vind ik het thuiswerken goed te doen: ik werk in een afgesloten ruimte, dus als de kinderen thuis zijn, kan ik me goed concentreren. En ze weten: als de deur dichtzit is papa aan het werk. Meestal houden ze daar wel rekening mee, niet altijd. Maar in dat geval stuur ik ze gewoon weer weg, want mijn vrouw is ook gewoon thuis.”

Hoe was het om als eerste man in het team parttime te gaan werken?

“Het is een zekere drempel om als eerste persoon in het bedrijf deze keuze te maken, maar dit heeft mij er niet van weerhouden om dit toch te willen doen. Ik heb het nooit als vervelend ervaren. Ik zie het eigenlijk helemaal niet als iets bijzonders. Ik vind het vanzelfsprekend dat de opvoeding een gedeelde effort is. Je krijgt samen kinderen, dus is het een gezamenlijke verantwoordelijkheid om te zorgen dat er altijd iemand voor de kinderen is. Naast het feit dat ik zelf mijn binding met de kinderen belangrijk vind, vind ik het ook helemaal niet logisch als een vrouw een opleiding heeft gevolgd en vervolgens thuis blijft om voor de kinderen te zorgen.”

 

Over Icologiq Elements

Over Icologiq Elements

We adviseren en ondersteunen organisaties bij de overstap van hun traditionele naar digitale kwaliteitssystemen (eQMS). Daarmee kunnen onze klanten vaak wereldwijd effectiever en efficiënter werken, hun kosten verlagen en op ieder moment aantonen dat zij voldoen aan wet- en regelgeving.

Icologiq werd in 2019 door de KvK verkozen als #26 van de Top-100 meest innovatieve bedrijven van Nederland. Projecten die wij uitvoeren zorgen voor structurele en duurzame organisatorische verbeteringen en digital excellence. Wij maken gebruik van moderne werk- en communicatiemethoden om doelgericht samen te werken met onze opdrachtgers die aan hoge eisen moeten voldoen en aan strenge regelgeving moeten voldoen. Er liggen zware  sancties op de loer waardoor onze opdrachtgevers een strikt regiem van verbetermanagement en operational excellence toepassen.

Meer weten?
Wil je meer weten over de uitgekiende functionaliteit van Icologiq Elements? Bezoek dan onze producten pagina op deze website.

Formulier