Skip to content

Nieuws

Hoe Quality Management voedselveiligheid kan verbeteren

7-05-2021

Nederland zal, met het Global Coordinating Secretariat (GCS) in Wageningen het wereldwijde centrum vormen voor innovatie in de food industrie. Dit maakte premier Rutte onlangs bekend tijdens een online bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF). Door de huidige economische en ecologische uitdagingen waar de wereld voor staat, is het combineren van de krachten van ICT en AgriFood belangrijker dan ooit om voldoende voedsel te produceren dat aan alle veiligheidsnormen voldoet. Hoe helpt Icologiq mee deze uitdaging op te lossen als ICT-bedrijf met meerdere klanten in de AgriFood-industrie?

Wereldwijd hebben bijna 2 miljard mensen geen toegang tot voldoende voedzaam en veilig voedsel en 690 miljoen mensen lijden honger. De verwachte groei van de wereldbevolking en de gevolgen van de klimaatcrisis zorgen voor nog meer noodzaak tot het produceren van meer en slimmer voedsel.

“De Nederlandse economie is één van de meest innovatieve ter wereld”, zegt minister Van ‘t Wout, minister van Economische Zaken en Klimaat in Nederland. “Met de komst van het Global Coordinating Secretariat kunnen we onze innovatiekracht nog beter benutten om bij te dragen aan de wereldwijde voedselzekerheid. Met een sterke combinatie van bedrijven en kennisinstellingen in AgriFood, tuinbouw, veredeling, hightech en ICT, hebben we alles in huis om een leidende rol te spelen in deze uitdaging en de noodzakelijke verandering in het voedselsysteem vorm te geven. ” 

Icologiq Elements combineert ICT en AgriFood om de voedselveiligheid te verbeteren

Als Nederlands ICT-bedrijf met verschillende klanten in de Agrifood-sector, besteedt Icologiq veel aandacht aan innovatie en voedselveiligheid door het implementeren van digitale process excellence-oplossingen. Als resultaat van jarenlange ervaring met het gebruik van kwaliteitsmanagement om voedselveiligheid te optimaliseren, is het bedrijf een expert in het combineren van ICT met de AgriFood- en Feed-industrie. Zo kunnen de klanten van Icologiq de hoogste voedselkwaliteit garanderen en voldoen aan alle regelgevings- en veiligheidsnormen.

Vanwege de sectoren waarin ze actief zijn, moeten de klanten van Icologiq voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Ze moeten te allen tijde voldoen aan strikte en snel veranderende wet- en regelgeving. Het niet voldoen aan deze normen kan leiden tot dure boetes, ernstige reputatieschade en gevaarlijke situaties. Met Icologiq Elements, een all-in-one softwareplatform dat alle nodige technische, functionele en operationele processen op het gebied van kwaliteit en veiligheid bundelt in één oplossing, blijven bedrijven in de AgriFood-sectoren elk moment van de dag op de hoogte van de stand van zaken rondom hun kwaliteitsmanagement. De sleutel tot succes is dat het platform medewerkers in staat stelt gestandaardiseerd te opereren, zodat veranderingen en verbeteringen direct organisatiebreed worden doorgevoerd. Op deze manier kunnen AgriFood-bedrijven hun voedselproductie op een veilige en effectieve manier optimaliseren. 

Over Icologiq Elements

All-in-one softwareplatform Icologiq Elements faciliteert het innoveren van processen vanuit een centraal punt in de organisatie. Haar doel hierbij is de organisatie centraal te voorzien van de juiste tools om problemen op te lossen, klachten te behandelen, verbeteringen door te voeren, verandering gestructureerd en veilig te implementeren, de juiste risico’s in kaart te brengen en in te parken, en ervoor te zorgen dat mensen vanuit elk punt in de organisatie veilig kunnen werken. 

De software stelt bedrijven in staat het beste uit hun mensen en teams te halen. Door routinetaken te automatiseren, kunnen zij zich volledig richten op hun hoofdtaken. Bovendien wordt de versnippering van lokale oplossingen en spreadsheets omgezet naar een betrouwbaar, transparent platform waarmee bedrijven al hun processen rondom veiligheid, kwaliteit, welzijn en milieu afdekken.

Over Icologiq Elements

Over Icologiq Elements

We adviseren en ondersteunen organisaties bij de overstap van hun traditionele naar digitale kwaliteitssystemen (eQMS). Daarmee kunnen onze klanten vaak wereldwijd effectiever en efficiënter werken, hun kosten verlagen en op ieder moment aantonen dat zij voldoen aan wet- en regelgeving.

Icologiq werd in 2019 door de KvK verkozen als #26 van de Top-100 meest innovatieve bedrijven van Nederland. Projecten die wij uitvoeren zorgen voor structurele en duurzame organisatorische verbeteringen en digital excellence. Wij maken gebruik van moderne werk- en communicatiemethoden om doelgericht samen te werken met onze opdrachtgers die aan hoge eisen moeten voldoen en aan strenge regelgeving moeten voldoen. Er liggen zware  sancties op de loer waardoor onze opdrachtgevers een strikt regiem van verbetermanagement en operational excellence toepassen.

Meer weten?
Wil je meer weten over de uitgekiende functionaliteit van Icologiq Elements? Bezoek dan onze producten pagina op deze website.

Formulier