Skip to content

Nieuws

BASF’s vegetable seeds business digitaliseert wereldwijde actiebewaking om hun Responsible Care Management Systeem continu te verbeteren

29-07-2021

Responsible Care is een wereldwijd initiatief van bedrijven in de chemische industrie, met als doel te excelleren op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid. Het initiatief begon in 1984 in Canada en vandaag de dag wordt de Responsible Care Act toegepast bij bedrijven in meer dan 70 landen.

BASF past Responsible Care in al haar divisies toe, dus ook binnen de vegetable seeds business.  Vegetable Seeds standaardiseert het digitaliseren van haar bedrijfsprocessen met behulp van Icologiq Elements, een all-in-one wereldwijd QHSE software platform.

Recent heeft BASF’s vegetable seeds business een uniform systeem ontwikkeld voor Action Tracking in Icologiq Elements Dat systeem zorgt ervoor dat het vastleggen, uitvoeren en bewaken van alle type acties wereldwijd gestandaardiseerd wordt. Zo beschikken staf en medewerkers op ieder moment over een compleet en centraal overzicht over alle uitstaande acties met betrekking tot Responsible Care.

Zo’n uniforme aanpak bevordert het proces van continu verbeteren en versterkt de focus op Operational Excellence, centrale thema’s binnen Responsible Care.

Over Icologiq Elements

Icologiq heeft door de jaren heen de onderliggende visie over procesmatig werken verder uitgewerkt in haar all-in one software platform Icologiq Elements. Elements is een integraal managementsysteem waarmee bedrijven hun processen, documenten en documentatie en acties kunnen regisseren en bewaken, met als uiteindelijke doel wereldwijde uniformiteit en operational excellence in alle processen te realiseren.

Formulier