Contact opnemen Demo aanvragen Informatiepakket aanvragen Aanmelden voor de nieuwsbrief

Training

Bij het in gebruik nemen van onze EQMS software is training en kennisoverdracht een essentieel onderdeel. Training en kennisoverdracht kan plaatsvinden tijdens een implementatie project, maar kan ook binnen een afzonderlijk project worden aangeboden voor het verruimen of opfrissen van de kennis van bepaalde onderdelen.

Icologiq verzorgt trainingen op locatie als ook op afstand via web conferencing, wat voornamelijk efficiënt kan zijn bij het opleiden van internationale key-users en/of eindgebruikers.

Wij bieden de volgende trainingsmethoden aan die, afhankelijk van het doel van de training, (eventueel gecombineerd) ingezet kunnen worden:

Train-the-trainer

Tijdens een train-the-trainer sessie wordt training gegeven aan een selecte groep van 4 tot 10 eindgebruikers: de zogenaamde key-users.
Key-users zijn eindgebruikers die een bepaalde afdeling, locatie of business unit van de organisatie representeert en veelal reeds betrokken zijn bij het implementatietraject.
Het doel van deze trainingen is het opleiden van de key-users, zodat zij zelfstandig een grotere groep eindgebruikers (van bijvoorbeeld de eigen afdeling) kunnen voorzien van de kennis benodigd voor het alledaags gebruik van het systeem.


Kennisoverdracht

Bij een kennisoverdrachtsessie worden gebruikers opgeleid voor het gebruik van specifieke functionaliteiten. Meestal vinden deze sessies plaats met eindgebruikers met een specifieke rol binnen het systeem, bijvoorbeeld:
-  Overdracht van de technische details van het systeem aan Applicatie Beheerders.
-  Functioneel Beheerders toelichting geven op de configuratiemogelijkheden en het beheren van gebruikers, groepen, toegang en rechten.
-  Uitleg aan managers over de rapportage mogelijkheden in de Analytics module. 


Workshop

Wanneer het wenselijk is om hands-on te werk te gaan met bepaalde functionaliteit kan Icologiq workshops verzorgen met grotere groepen eindgebruikers (10 tot 30 personen).
Workshops zijn met name waardevol wanneer ondersteuning nodig is bij het doorlopen van bepaalde processen van begin tot eind, zoals aanmaken en vrijgeven van documenten, registreren en opvolgen van meldingen, en opstellen en genereren van rapportages.
Tijdens een workshop wordt door de participanten veelal gelijktijdig aan voorbeeld cases gewerkt, waarbij 1 á 2 Icologiq trainers beschikbaar zijn voor ondersteuning.